Herlev Concert Band

– byens eget orkester

Om orkestret

Herlev Concert Band er velspillende, velbesat og socialt orkester med cirka 35 medlemmer, typisk i alderen 25-45 år. Vi har ambitioner og dyrker musikken seriøst – men forstår at have det sjovt samtidigt.

Vi supplerer de ’helt almindelige’ koncerter med mere utraditionelle projekter, hvor musikken bliver brugt på en ny måde, eller hvor vi indgår i en større sammenhæng.

Vi har for eksempel lavet vores helt egen udgave af dirigentkonkurrencen Maestro, hvor det var tre lokale profiler fra Herlev, inklusiv byens borgmester, som på rekordtid skulle lære at dirigere et helt orkester. Med Frans Rasmussen som overdommer skulle de konkurrere om at styre orkestret igennem et nummer til vores gallakoncert, og både musikere, publikum og ikke mindst de tre deltagere fik et helt nyt indblik i, hvad det kræver at være dirigent.

Rent formelt fungerer Herlev Concert Band som en selvstændig forening, der bliver drevet i samarbejde med Herlev Musikskole, der blandt andet lægger lokaler til.

Dirigenten

Herlev Concert Bands faste dirigent har siden 2002 været Jonas Viggo Pedersen.

Han er uddannet i ensembleledelse og basbasun fra Det kongelige danske musikkonservatorium, samt i direktion fra Sibelius-akademiet i Helsinki.

Udover Herlev Concert Band dirigerer Jonas også Københavns Kommunes Skoleorkester og er involveret i mange andre projekter, blandt andet som dirigent for Opera i Provinsen.